«سِتّی» داستان سفر حضرت معصومه(س) است در پی هجرت برادرش امام رضا(ع) به ایران. داستان علاوهبر بازنمایی زمانهی خاص و ویژه حضرات، به نقش حضرت به عنوان یکی از بانوان موثر زمانه میپردازد.
«سِتّی» در چهارده فصل نوشته شده است. از رویایی که موسی در باغستان انارش در قم میبیند شروع میشود و تا مدینه و آشوبهایش میرود. روایت از مدینه به ایران کوچ میکند و با بلوایی که حضرت معصومه(س) در سفر به ایران در ساوه با آن مواجه میشود ادامه پیدا میکند.
موسی که هنوز شیرینی دیدار با امام موسی کاظم(ع) در مدینه را به کام دارد، خودش را به کاروان بانو در ساوه میرساند تا در رکاب او و کنار زینب(س) زمانه قرار بگیرد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
«چند روزی بود تُکِ گرما شکسته بود و باد مهرگان، داغی تابستان را از تن خاک و سنگِ قم ربوده بود. صدای دورِ گنجشکی آمد و بعد هوهوی باد. موسی احساس کرد قلبش پرتپش شد و رگهایش پُرتر. پلکهایش را در تاریکی کف دستها باز کرد و بعد آرامآرام انگشتها را از هم گشود تا روشنایی، آهستهآهسته بنشیند در چشمهایش. اما چیزی که دید، نفسش را بند آورد؛ برخلاف انتظارش هوا تاریک بود و فضای باغ با نوری قرمز، روشن. آرام دستها را از روی صورت کنار کشید و با ملایمت بلند شد نشست. سر چرخاند بهدنبال منبع این نور عجیب و بُهتآور. آنچه میدید غیرقابل باور بود؛ روشنایی قرمزِ باغ تنها یک منبع نداشت. تکتک انارهای روی درختها در حال نورافشانی بودند. هر درختی که انارش بیشتر بود، درخشانتر و قرمزتر بود.
موسی بر پا شد؛ ترسخورده و حیرتزده. نفسش به شماره افتاده بود و سراپایش میلرزید. یک لحظه فکر کرد شاید هنوز خواب است. همانطور مبهوت چرخی دور خودش زد و دید که همهطرفش از نور قرمز، روشن و آشکار است. چشمش به جوی و آب روانش افتاد که از نور انارها قرمزرنگ شده بود. درست است؛ این خواب است، رؤیاست.»
این کتاب در۱۶۴ صفحه، قطع رقعی شمارگان هزار نسخه و با قیمت ۱۲۰ هزار تومان توسط انتشارات زائر بهزیور طبع آراسته شده است.
نظر شما